top of page

Welke gezichtsvorm heb jij?

Bijgewerkt op: 12 sep. 2020

Kijk eens naar je vriend/beste vriendin/neef/nicht/.... Je zal ontdekken dat er verschillende vormen van gezichten zijn. Als jij de jouwe hebt ontdekt, kan je jouw make-up, bril en kapsel hieraan aanpassen. Handig toch? 😎

Soorten


Hartvormig/omgekeerde driehoek

Een hartvormig gezicht heeft een puntige kin en een wijd voorhoofd. Dit gaat soms gepaard met een inham van de haren. Jouw mede-gezichtsvorm is bijvoorbeeld Reese Witherspoon.

Ovaal

Jouw voorhoofd is iets smaller dan jouw ronde kin. Dit lijkt op een rechthoek maar heeft rondingen in plaats van hoeken. Proficiat! Dit noemt men ook de ideale vorm.

Een voorbeeld hiervan is Blake Lively.
Diamant/ruit

Een diamantvorm heeft hoge jukbeenderen (deze zijn het meest brede gedeelte van het gezicht), een smal voorhoofd en een puntige kin. Het verschil met een hartvormig gezicht is de haarlijn, deze loopt niet terug in een inham en is smaller. Ashley Green is het perfecte voorbeeld van een ruitvormig gelaat.

Rond

Jouw gezicht is even lang als het breed is. Dit gezicht lijkt dan ook een beetje op een vierkant maar dan met de nodige rondingen. Zo is de kaaklijn bijvoorbeeld rond. Net zoals bij de diamant zijn jouw jukbeenderen het breedste van jouw gezicht. Je kin is echter ronder. Een voorbeeld hiervan is Jennifer Goodwin.
Vierkant

Net zoals bij een rond gezicht is jouw gezicht bijna even lang als dat het breed is. De zijlijnen van jouw gezicht zijn recht en de kaaklijn is lichtjes gebogen. Jouw celebrity is Cameron Diaz.
Rechthoek

Dit lijkt ook op een vierkant maar is langwerpiger. Jouw gezicht is langer dan het breed is. Net zoals bij de vorige gelaatsvorm hebben jouw voorhoofd, wangen en kaaklijn dezelfde breedte maar jouw kin en voorhoofd zijn net wat langer. De kaaklijn is puntiger dan bij een vierkantige vorm. Jouw gezichtsvoorbeeld is Sarah Jessica Parker.
Driehoek/peer

Het gezicht lijkt op een vierkante vorm; zo is dit ook niet lang en is de breedte van de kaaklijn ongeveer gelijk aan de lengte van het gezicht. Het voorhoofd is echter smaller dan de kaaklijn.
Doe de test

1. Verwijder al je make-up, oorbellen, bril en maak jouw gezicht vrij door je haren naar achteren vast te steken.

2. Kijk in de spiegel en houdt je gezicht zo recht mogelijk. Teken met een lippenpotlood (of iets anders) de omtrek van jouw gelaat.

3. Bepaal het verschil tussen de breedte en de lengte van jouw gelaat. Trek een lijn van je voorhoofd tot je kin en meet deze op. Herhaal dit proces met een horizontale lijn boven je ogen.

4. Waar ligt het breedste punt? (Dit kunnen meerdere punten zijn)

5. Is jouw kaaklijn hoekig, puntig of afgerond?

6. Hoe ziet jouw haarlijn eruit? Is deze breed of smal? Zijn er inhammen aanwezig?

7. Vergelijk al deze info met de soorten gezichtsvormen hierbovenBekijk ook:


158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page