top of page

3 Gewoontes die rimpels veroorzaken

Bijgewerkt op: 8 mrt.Te warm douchen

Water droogt van nature de huid uit, maar warm water doet hier nog een schepje bovenop. Op onze huid zit een hydraterende laag die onze hydratatie vasthoudt en ons eveneens beschermt tegen invloeden van buitenaf. Door te heet en te lang te baden/douchen wordt deze beschermende laag weggespoeld.


Wanneer deze laag verdwijnt, ontstaat er een vochttekort. Dit leidt op zijn beurt tot rimpelvorming.


Onbewuste grimassen

Door veelvuldig een bepaalde gelaatsuitdrukking te gebruiken, kan je rimpelvorming stimuleren. Zo krijg je bijvoorbeeld de typische kleine rimpeltjes bovenaan je lippen door te roken of door steeds door een rietje te drinken. Jouw mond trekt immers altijd samen in een bepaalde houding waardoor je op deze plaats rimpelvorming stimuleert.


Lachrimpels zijn hier ook een mooi voorbeeld van, al vind ik deze persoonlijk helemaal niet storend 😊 . Dit wijst er immers op dat jij een immens vrolijke persoon bent!


Al slapend verrimpelen

Ben jij een zijslaper? Dan heb ik slecht nieuws voor jou.

Jij krijgt hierdoor meer kans om rimpels te krijgen op deze kant van jouw gezicht en op je hals.


Wanneer je steeds in dezelfde houding met je gelaat en hals op je hoofdkussen duwt, gaan er langzaamaan kleine rimpeltjes ontstaan. Deze monden in een later stadium effectief uit tot rimpels die niet meer verdwijnen nadat je een uur wakker bent.Gelukkig komen deze rimpeltjes niet meteen, het vergt immers jaren herhaling!Bekijk ook

- De beste make-up voorbereiding

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page