top of page

2 voordelen van handcrème

Bijgewerkt op: 12 sep. 2020

1. Zeg bye bye tegen droge handen

Onze huid wordt aangetast door verschillende omstandigheden. Zo droogt onze huid bijvoorbeeld uit door het gebruik van water en zeep. De huid herstelt zich in min of meerdere mate maar kan het vaak niet bolwerken om de grote hoeveelheid uitdroging teniet te doen.


Verder spelen de weersomstandigheden ook een grote rol; koude, UV-straling, wind en droge lucht zijn een nefast voor onze huid. Daarom zien we dan ook de meeste kwaaltjes aan de handen vooral in de winter en de zomer verschijnen. De weersomstandigheden zijn dan immers meestal iets extremer.


Help jou handen te herstellen en smeer elke avond handcrème alvorens je onder de wol kruipt. Hierdoor wordt dit een ritueel zoals je tanden poetsen en word jij de volgende dag met fluweelzachte handen wakker.2. Stop huidveroudering aan jouw handen

Men beweert dat men de leeftijd van een persoon kan aflezen aan het gezicht en de handen. Tegenwoordig bestaan er natuurlijk wel hulpmiddeltjes om zo lang mogelijk een gladde huid te behouden, maar veel mensen vergeten hun handen mee te behandelen. Resultaat? Een frisse huid op het gezicht en een verouderde huid op de handen.


Onze handen bevatten zowiso al minder vetweefsel dan de huid op ons gezicht waardoor ze minder goed vocht kunnen vasthouden. Hierdoor krijgen rimpels sneller vrij spel.


Een goede, hydraterende handcrème kan dit verouderingsproces tegengaan. Wees je er wel van bewust dat de meeste handcrèmes geen zonnefactor bevatten en jouw handen dus wel nog vatbaar zijn voor zonneschade met pigmentvlekken/droogte/rimpels tot gevolg. Combineer dus op zonnige dagen een handcrème met een zonnefactor voor een optimale bescherming.


Bekijk ook:

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page