top of page

4 Fouten bij een home manicure

Bijgewerkt op: 12 sep. 2020

Tijdens de corona-tijd is het belangrijk om onszelf te blijven pamperen en in de watten te leggen. Helaas is onze nagellak geen lang leven beschoren door het vele wassen van de handen en de uitdrogende ontsmettingsalcohol. Hieronder vind je 4 veelgemaakte fouten die de lange houdbaarheid van jouw nagellak in gedrang brengen.





1. Basis en finish vergeten

Het lijkt misschien wel handiger om snel snel een kleurtje op te brengen en hierna gewoon even te wachten maar dit komt de houdbaarheid niet ten goede. Een basislaag zorgt voor de bescherming en voeding van je eigen nagels en werkt als een soort dubbelzijdige tape. Hierdoor blijft je kleur langer op zijn plaats. Een toplaag anderzijds zorgt voor een langdurige glanzende of matte finish plus beschermt het kleur tegen krassen of stoten.



2. Nagels niet schoonmaken

Wanneer er nog vuil/vetresten op je nagels zitten, kan jouw kleur zelfs met de beste basislaag niet hechten. De nagellak zal dan heel snel gaan afschilferen omdat ze geen houvast heeft.



3. Geduld is een schone deugd

Probeer je nagels onder handen te nemen wanneer je voor lagere tijd stilzit (bijvoorbeeld bij het tv kijken). Een haardroger gebruiken om de nagellak sneller te laten drogen of je handen in koud water steken, kan verleidelijk zijn maar zorgt voor kleine rimpeltjes in de lak én alweer een slechtere hechting.

Kan je echt niet wachten?

Gebruik sneldrogende nagellakdruppeltjes. Deze drup je op jouw lak en voor je het weet is jouw nagellak droog.



4. Wees aandachtig

Verwissel de top- en basislaag niet. Ze zien er beide transparant uit maar zijn totaal verschillende producten. Zoals eerder beschreven is de werking totaal anders maar de samenstelling is een wereld van verschil.



Bekijk ook:


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page