top of page

5 handige nagellakweetjes

Nagellak; leuk om te gebruiken, er zijn verschillende soorten en kleuren, het vergt enige oefening om mooi aan te brengen, ... Dit zijn allemaal feiten die de meeste onder ons wel weten maar wist je dat er nog zoveel meer hierover te ontdekken valt? Lees er alles over in deze blog.





1. Vulgaire nagellak

In de jaren '50 werd nagellak aangezien als vulgair. Het was zelfs zo dat vrouwen verplicht hun nagellak moesten verwijderen om naar de zondagsmis te mogen gaan. Deze vreemde opvatting kwam uit het Victoriaans tijdperk waar nagellak enkel werd gedragen door prostituees.



2. Het ontstaan van de "french manicure"

De naam french manicure is afkomstig van de plaats waar hij ontdekt werd. Men had al geruime tijd nood aan een klassieke en tijdbesparende look die het leven van de catwalkmodellen zou vergemakkelijken. Deze moest eveneens bij elke outfit dat ze droegen passen en zo werd de french manicure geboren. Wanneer hij voor het eerst werd gebruikt op de catwalks van Parijs, werd hij enorm populair en was de nieuwe trend geboren.



3. Nagellakremover leeft voor altijd

De houdbaarheidsdatum van nagellakremover is onbestaande😱. Je kan deze dus in principe voor altijd bewaren. Na enkele jaren kan het wel voorkomen dat hij minder goed werkt doordat bepaalde stoffen hun werking verliezen.



4. De slechtste bewaarplaats voor nagellak

Nagellak heeft (in tegenstelling tot nagellakremover) wél een beperkte houdbaarheidsdatum. Hierbij komen ook nog externe factoren die de houdbaarheid extra verkorten zoals het bewaren in de badkamer. Dit is de ruimte met de grootste en meeste temperatuurverschillen waardoor de nagellak sneller slecht wordt. Bewaar hem beter in een donkere, koele ruimte.



5. Laat je nagellak (even) herleven

Na ongeveer een jaar, zie je vaak dat je nagellak dikker begint te worden en hij dus niet meer goed is. Je kan de levensduur echter even verlengen door enkele druppeltjes nagellakremover in je flesje te doen en hierna goed te schudden. De hernieuwde nagellak is terug dunner maar hij moet vaak inboeten op de finish. Test dus eerst even om te zien hoe het eindresultaat eruit ziet alvorens je al je werk hierin steekt.



Bekijk ook:

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page