top of page

Waarom een beautyroutine zo belangrijk is

Bijgewerkt op: 12 sep. 2020

Weg met een huid van oneffenheden, vlekken en een doffe teint! Dankzij deze beautyroutine heb je in een mum van tijd een gezonde en stralende huid!

Wat doet een beautyroutine op lange termijn?

Wanneer je je huid niet optimaal verzorgd, krijg je al snel te maken met een doffe, verkleurde, verouderde en oneffen uitziende huid te maken krijgen. Een verwaarloosde huid veroudert zelfs sneller dan normaal!


Bekijk het zo: op dit moment bepaal jij hoe je er binnen 10 jaar uit zal zien. Wanneer je pigmentvlekken, kraaienpootjes en fijne lijntjes zo lang mogelijk wil uitstellen, begin je best zo snel mogelijk.Wat doe een beautyroutine op korte termijn?

1. Vuil verwijderen

Maak eens een lijstje van alles waarop je huid gedurende de dag en nacht wordt blootgesteld. Je zal snel ontdekken dat zonlicht, stof, make-up, uitlaatgassen, rook, zweet, milieuvervuiling en zoveel meer op je huid terecht komt. Al deze stoffen zijn niet zo positief voor een goede huidconditie.


Reinig je gezicht 2x per dag; 1x 's ochtens en 1x voor het slapen gaan. Hierdoor kan je de dag beginnen en eindigen met een schone huid. Dit is niet alleen bevorderlijk voor een schoon gevoel maar ook zodat je huid de producten hierna beter kan opnemen + in reiniging krijg je alvast de eerste verzorgende bestanddelen van jouw mini-behandeling mee.


Een dagelijks reiniging zorgt er eveneens voor dat je minder last gaat krijgen van zwarte puntjes en puistjes. De poriën worden namelijk ook mee gereinigd.


2. Beste make-up basis

Make-up komt het beste uit op een gezonde en verzorgde huid. Bekijk het als een muur; de kleur van de verf kan beter worden aangebracht op een muur die niet meer vuil is en al voorzien van een basislaag.


3. Een mooi glow

De huid kan door stress of door de verkeerde/ontbrekende beautyroutine grauw worden en zijn glow verliezen. Daarom is het belangrijk om 2x per dag te reinigen + te verzorgen. De grauwe tint kan je verminderen door 1x per week een goede, aangepaste scrub te gebruiken om je dode huidcellen te verwijderen.


4. Uitstekende conditie

Verzorg je huid zo goed mogelijk, ze gaat immers je leven lang met je mee. In verzorgingsproducten zitten exact de producten die je huid nodig heeft, een goede analyse hiervan is dan ook noodzakelijk. Dit overleg je best met jouw schoonheidsspecialist.


Een goede beautyroutine

Dagelijks ochtend:

Reinig je huid met een reinigingsmelk en een tonic/lotion. De reiningsmelk gaat uiteraard reinigen maar ook voor een gedeelte de huid al voorzien van hydratatie. Hierna gebruik je een lotion om de Ph-waarde van de huid terug te herstellen. Water heeft namelijk een hogere Ph-waarde dan onze huid waardoor onze huid maar liefst 2-3 uur erover doet om zichzelf te herstellen. In deze tijd zijn we enorm vatbaar voor factoren van buitenaf zoals hierboven genoemd.


Gebruik een gepaste dagcrème voor jouw huid. Dit gaat jouw huid voorzien van de nodige verzorging overdag en je huid beschermen tegen vervuilende factoren. Sommige dagcrèmes bevatten zelfs een lage zonnefilter.


Optioneel

-Serum:

Onder de dagcrème kan je een serum gebruiken. Dit zorgt voor een diepere verzorging en voeding dan een dagcrème. Een serum wordt vaak in een kuurverband gebruikt

Een oogcrème is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid onder de ogen, deze is vele malen dunner dan elders op het gezicht en heeft dus een aangepaste verzorging nodig.

Afhankelijk van de oogcrème werkt deze meestal in op vermoeide ogen, rimpels en donkere kringen.Dagelijks avond:

Herhaal opnieuw de reiniging van de ochtend maar breng nu een nachtcrème aan ipv. een dagcrème. Een nachtcrème bevat geen zonnefilter maar extra herstellende bestanddelen. s' Nachts is het dé moment dat je huid zich herstelt en natuurlijk helpen wij ze graag een handje!

Ook hieronder kan je optioneel een serum gebruiken.Wekelijks:

Begin opnieuw met de reiniging en ga hierna over tot het scrubben van de huid. Hiermee wordt je huid dieper gereinigd én vermijd je een grauwe huid. Hierna breng je best een masker aan, aangepast aan jouw huidtype.


Afhankelijk van het tijdstip, breng je een dag- of nachtcrème (met de optionele verzorgingen erbij) aan na het masker.Bekijk ook:Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page