top of page

Stress? Met deze 5 tips is dit verleden tijd

Wie heeft het al niet meegemaakt? Een drukke moment op het werk, weinig energie voor andere dingen en altijd het gevoel hebben dat je méér moet doen. Maar zet je jezelf en jouw behoeftes nog op de eerste plaats?

In deze blog geef ik je 5 simpele tips om alles even on-hold te zetten en te relaxen.


Stress? Met deze 5 tips is dit verleden tijd

1. Las een media-rustpauze in

We worden tegenwoordig overspoelt met allerlei berichtgevingen langs alle kanten. Al deze (negatieve) prikkels zijn voor onze hersenen enorm vermoeiend om op te nemen.


Hierbij zijn veel nieuwsfeiten negatief en wordt jouw slechte bui onbewust nog meer versterkt. Even een rustpauze inlassen is dus perfect om je brein te laten ontstressen.

Is er toch wereldnieuws? Dan zal je dit snel genoeg te weten komen.😉
2. Ruim op

Opruimen is een uitlaatklep om negatieve energie en emoties los te laten. Poets je hierbij ook? Dan is dit zeker een win win!


Een opgeruimde, schone omgeving geeft de ruimte immers een comfortabel uitstraling waar je je automatisch gelukkiger en relaxer in voelt.

Last but not least: er is alweer iets van jou to-do-lijst afgevinkt.

3. Doe niets

Stel jezelf eens de vraag: " Waar heb jij de beste ideeën ooit gehad?". Wellicht zal dat tijdens een activiteit zijn geweest waar je niet bewust met iets bezig bent zoals bijvoorbeeld onder de douche. Let op: dit kan voor sommige mensen een hele opgave zijn! Je kan je hierdoor bijvoorbeeld niet productief voelen maar bekijk het zo: niets doen is super productief voor jouw geest!
4. Schrijf alles op

Dit is -enerzijds- héél makkelijk en - anderzijds - heel moeilijk. Neem een papier en schrijf àl je gedachten op totdat je leeg bent. Dit is het moment waar je een rust over jezelf voelt komen. Komen de gedachten terug? Opschrijven die handel.
5. Doe aan Yoga Nidra

Pff, weer werken... Nee hoor, Yoga Nidra is mijn favoriet omdat je letterlijk niets moet doen😎. Ga gewoon ergens liggen en zet Yoga Nidra op. (te vinden op Youtube, Spotify, ...)

Het enige wat je moet doen is luisteren en ontspannen.Bekijk ook:

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page