top of page

Make-up penselen reinigen

Bijgewerkt op: 12 sep. 2020

Hoe lang liggen jouw make-up penselen al te schreeuwen voor een reinigingsbeurt? Met onderstaande tips ben je zo van dit karweitje af. 😉

1. Waarom hou je best jouw penselen zo netjes mogelijk?

- je houdt jouw huid bacterievrij en geeft puistjes en ontstekingen dus minder de kans (penselen zitten vol met dode huidcellen en bacteriën)

- je penselen leven langer

- werkt handiger (kleuren oogschaduw worden niet gemengd in de borstel)2. Om de hoeveel tijd voorzie ik een stevige wasbeurt?

Wanneer je je penselen dagelijks gebruikt (en alleen op jezelf), is 1x per week ideaal. Nieuwe week=propere penselen:).

Professionele visagisten doen dit echter na elke klant om hygiënische redenen.3. Hoe ga ik te werk?

Allereerst maak ik de haartjes van de penselen nat met lauw water (let op: ENKEL de haartjes, anders heb je kans dat de lijm loskomt). Hierna breng ik een milde zeep bv. babyshampoo aan op de haartjes en masseer ik deze in. Het penseel spoel ik hierna uit met de haartjes mee. Merk je dat er nog veel residu achter blijft? Herhaal dit proces totdat het water helder is.


Krijg je jouw penseel niet proper? Meng wat olijfolie met zeep, hiermee krijg je alles weg.


Vervolgens knijp ik het penseel goed uit en breng ik het opnieuw in model. Hierna leg ik mijn penseel op een schone handdoek te drogen. OPGEPAST: zet jouw penseel NOOIT recht om te drogen, hiervan lost de lijm op. 😱


Tot slot ontsmet ik mijn penseel met de brush cleaner van Idun. Deze ontsmet én ruikt heerlijk. Hierna berg ik mijn penseel op.


Bekijk ook:


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page