top of page

Serum vs. crème

Een serum, een masker, een oogcrème, een 24u-crème, een nachtcrème, een dagcrème, een reiniging, ... Zoveel producten! Geen wonder dat je het bos niet meer door de bomen ziet... In deze blog ga ik dieper in op het gebruik van een serum en behandelen we de vraag; is dit nu wel écht nodig?

Wat is een serum?

Een serum is een vloeibaar product dan men op het gelaat (of lichaam) gebruikt. Dit is dunner van textuur en bevat een enorm hoge concentratie van actieve werkstoffen in vergelijking met een dagcrème. Je kan het vergelijken met een vitamine shot.


Waarvoor dient een serum?

Deze bom van actieve werkstoffen wordt gebruikt om problemen in de diepte op te lossen zoals:

- oneffenheden (bv. littekens door acné)

- huidveroudering (verslapping/fijne lijntjes/rimpels) en het uitstellen hiervan

- pigmentvlekken

- roodheden

- onzuiverheden

- droogte


Door de ultra fijne moleculen kan een serum veel dieper indringen in de huid om zo het probleem vanuit de diepte op te lossen. Hiertegen staat dan ook dat dit product niets doet aan de oppervlakte van de huid zoals bescherming tegen de zon/pollutie/blauw licht en vochtverlies. Dit laatste kan voorkomen doordat de buitenste huidlaag deze functie zelf niet goed kan vervullen.


Een dagcrème is wél ideaal hiervoor omdat het net grotere moleculen bevat die de buitenste huidlaag gaan voeden, beschermen en hydrateren.Hoe gebruik je een serum?

Gebruik dit dagelijks of in kuurvorm bv. een maand elke ochtend en avond.

1. Reinigen

2. Serum

3. Dagcrème/Nachtcrème


Door de mega actieve ingrediënten heb je hier minder van nodig dan van een dagcrème.Heb ik dit echt nodig?

Deze vraag kan jijzelf enkel beantwoorden.😉


- Heb je 1 van bovenstaande huidproblemen en wil je hiervan af; dan is het antwoord "ja".


- Heb je een normale huid zonder problemen of storen de problemen die je hebt jou niet, dan is het antwoord uiteraard "nee".Bekijk ook:


Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page