top of page

Het verschil tussen rimpels en fijne lijntjes

Bijgewerkt op: 2 okt. 2022

Vaak hoor ik van vriendinnen "amai ik heb al serieuze rimpels". Wanneer ik dan effectief ga kijken, blijken dit fijne lijntjes te zijn. Dit is natuurlijk een voorbode op de rimpels die zullen komen. Ontdek in deze blog het verschil hiertussen en wat je hieraan kan doen. 👇


Fijne lijntjes

Dit worden ook wel eens droogtelijntjes genoemd en komen (zoals het woord zelf zegt) tevoorschijn wanneer een huid tekort heeft aan vocht. Dit kan door het huidtype zelf zijn (een droge huid) of een huidconditie (een vochtarme huid).


Fijne lijntjes kan je opmerken door de diepte van de groef. Deze is heel oppervlakkig in vergelijking met echte rimpels.

Goed nieuws, hier kan je ook effectief iets aan doen!


➡️ goed hydrateren

➡️ gebruik elke dag een zonnebrandcrème met factor 50 op je gelaat mét UVA, UVB en IRA filters. Deze beschermen optimaal tegen huidveroudering

➡️ gebruik een dag- en nachtcrème

➡️ reinig elke dag 2x met de juiste producten, aangepast aan jouw huid

➡️ gebruik een serum

➡️ vergeet niet 1x per week te scrubben en een masker aan te brengen
Rimpels

Zoals hierboven besproken zijn dit diepere groeven dan fijne lijntjes én verdwijnen ze niet als sneeuw voor de zon wanneer je je huid goed hydrateert. Je hebt hier dan ook meer geavanceerde producten en verzorgingen voor nodig.

Wat kan je wél doen?

➡️preventief een goede huidverzorgingsroutine aanhouden

➡️anti-age producten gebruiken die aangepast zijn aan jouw huidtype.

➡️elke 4 weken jouw huid een grondige onderhoud geven door een gelaatsverzorging te laten uitvoeren (al dan niet in kuurvorm)

➡️gebruik producten met vitamine A zuur, vitamine C, glycolzuur en Niacinamide
Bekijk ook:Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page