top of page

Wat doet Vitamine C voor jouw huid?

Vitamine C is niet enkel goed voor je lichaam maar ook voor je huid. Ontdek in deze blog welke voordelen deze wondervitamine kan betekenen in jouw huidverzorging.


Wat doet vitamine c voor jouw huid


1. Stimuleert de productie van collageen

Collageen (bindweefsel) is broodnodig om te huid te verstevigen. Bij een tekort hieraan, zal de huid dan ook verslappen. Gelukkig bestaat het wondermiddel Vitamine C om de natuur een handje te helpen en de stimulatie van de collageen terug op gang te brengen.


In een klinisch onderzoek is zelfs gebleken dat de proefpersonen een egalere en stevigere huid kregen na langdurig gebruik van dit wondermiddel.



2. Vermindert tekenen van huidveroudering

Doordat Vitamine C een sterke anti-oxidant is, gaat het de huid zuiveren van vrije radicalen zoals bv. schadelijke UV-stralen en hiermee de eerste tekenen van huidveroudering bestrijden.



3. Beschermt de huid tegen toekomstige schade

Door zijn krachtige anti-oxiderende werking, wordt de huid beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals bv. vervuiling en UV-straling. Deze factoren zorgen ervoor dat onze huid schade oploopt en zich moeilijk kan herstellen. Dit laatst leidt tot een snelle veroudering van de huid.



4. Vermindert pigmentvlekken

Een pigmentvlek ontstaat door de zon: de huid gaat zich zo goed mogelijk proberen te beschermen door actief pigment aan te maken. Een pigmentvlek is een samenkomst van deze actieve pigmenten op je huid.


Vitamine C zorgt er onder andere voor dat de aanmaak van pigment in onze huid geremd wordt. Deze vitamine kan ons dus wel degelijk helpen in de strijd tegen pigmentvlekken maar een goede zonnecrème blijft een must.



5. Vermindert acné & rosacea

Vitamine C werkt perfect als beschermende factor tegen irritatie (bv. het schuren van een mondmasker), helpt de huid herstellen én gaat onzuiverheden tegen. Een bestaand rood vlekje door een wondje gaat sneller genezen en verdwijnen.


Bekijk ook:

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page