top of page

Sproetjes en make-up

Bijgewerkt op: 12 sep. 2020

Sproetjes en make-up gaan niet samen? Tuurlijk wel! In dit artikel bespreek ik zowel make-up die heel natuurlijk is (en dus de sproetjes behoudt) alsook het camoufleren van de sproetjes.

Natuurlijke make-up voor sproetjes


1. Een goede verzorging is de key

Welke make-up je ook kiest, een goede verzorging is de beste voorbereiding voor je huid. Gebruik een goede dagcrème (eventueel met oogcrème en serum) en een zonnebescherming. Een huid met sproetjes is namelijk enorm vatbaar voor de schadelijk UV-stralen die verbranding en kanker kunnen veroorzaken.


2. Primer

Gebruik een primer met een luchtige structuur. Deze gaat je huid voorbereiden en zorgen dat je make-up op zijn plaats blijft zitten zonder jouw sproetjes te verbergen.


3. Foudation

Gebruik een transparante vloeibare foundation of een poeder foundation die niet te dekkend is. Kijk ook na of deze foundation matcht met jouw hals en décolleté.


Een tweede optie kan een BB-crème of een gekleurde dagcrème zijn. Dit geeft een beetje dekking maar heeft eveneens een licht structuur.


4. Concealer

Breng enkel concealer onder de ogen aan en maak zeker niet de beroemde "driehoek" (van de binnenoogpunt naar beneden je neus tot de buitenooghoek). Hierdoor verberg je enorm veel mooie sproetjes!


5. Blush

Kies voor een blush die niet té dekkend over jouw sproetjes is. Een transparantere blush noemen ze in make-up-land ook wel eens een sheer blush. Vermijdt lichtroze tinten en ga voor meer peach-achtige tinten.


6. Bronzer

Wanneer je je sproetjes zo naturel mogelijk wilt laten uitkomen, raden we aan om een bronzer te kiezen met een koude ondertoon. Hierdoor krijg je wat dimensie in jouw gezicht. Gebruik een groot en breed penseel om de bronzer aan te brengen, hierdoor krijg je een transparanter resultaat.


7. Sproetjes accentueren

Je kan jouw sproetjes nog meer in de verf zetten door ze bij te tekenen met een wenkbrauwpotlood in dezelfde kleur van de sproetjes. Fixeer jouw make-up hierna met een transparant poeder en een setting spray. Indien je dit vergeet, kan het zijn dat ze van je gezicht worden geveegd.😱

Make-up die sproetjes minder zichtbaar maakt


1. Verzorgen & preppen

Net zoals bij de vorige look is een goede verzorging de beste voorbereiding voor je huid. Gebruik een goede dagcrème (eventueel met oogcrème en serum) en een zonnebescherming. Een huid met sproetjes is namelijk enorm vatbaar voor de schadelijk UV-stralen die verbranding en kanker kunnen veroorzaken.


2. Primer

Gebruik een primer met een corrector in. Hierdoor heb je iets minder werk om je huid sproetvrij te maken.


3. Foundation

Gebruik een vloeibare dekkende foundation en dep deze op je huid. Hierdoor krijg je een maximale camouflage. Vergeet zeker niet om te controleren of het kleur matcht met jouw hals. Fixeer hierna door af te poederen met een transparante poeder en een setting spray.


4. Concealer

Dekt de foundation op sommige plaatsen nog niet genoeg? Maak gebruik van een concealer om de sproetjes lokaal aan te stippen (alvorens je de foundation fixeert) en dep hierop zodat alles 1 mooi geblend geheel wordt. Fixeer hierna eveneens met een transparant poeder en setting spray.


5. Ogen/Lippen

Wanneer je geen grote fan ben om extreem dekkend over de sproetjes te werken, kan je ervoor kiezen om de aandacht af te leiden door een felle lippenstift of oogschaduw te kiezen.


Wanneer je sproeten op/rond je lippen hebt, ga je deze eerst voorbereiden door ze helemaal met concealer te bedekken. Hierdoor heb je een goede basis voor jouw lippenstift gemaakt én zijn jouw lippen (en de huid hierrond) egaal.


Gebruik een lipliner om een mooie contour te creëren en vul de lippen in met een fel kleurtje.


Een lippenstift met een peach, beige, bruine of rode toon is het mooiste. Wanneer je voor roze, lichte of oranje kleuren gaat, krijg je een heel onnatuurlijk effect.


6. Blush

Kies voor een blush met een koude toon om een contrasterend effect te bekomen.


7. Bronzer

Je gezicht is op bepaalde plaatsen donkerder door de sproetjes. Wanneer je de sproeten zo min mogelijk wil laten opvallen, kies je best voor een warme kleur bronzer. Hierdoor neemt de bronzer gedeeltelijk de kleur van de sproetjes over en verdwijnen ze in het geheel.Bekijk ook:

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page