top of page

Scrub voor lichaam én gezicht?

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021


Iedereen die al een een scrub heeft uitgetest, kan erover meespreken: de ene scrub is de andere niet.... Sommige schuren veel te hard en hebben een te grove korrel, andere zijn dan weer te zacht. Dit komt omdat ze (hoogstwaarschijnlijk) voor andere lichaamsdelen gemaakt zijn. De huid op ons gelaat is immers zachter/brozer dan de huid op onze benen.

1. Voordelen van scrubben

Een scrub wordt gebruikt om de dode huidcellen te verwijderen en een zachte en gezonde huid te bekomen. Hoe ouder je wordt, hoe trager onze huid zich vernieuwd. Door onze huid op regelmatige basis te scrubben, stimuleer je de huidvernieuwing en ga je een dof en verouderd uitzicht tegen.


Door de huidvernieuwing te stimuleren, verminder je oneffenheden zoals puistjes en littekens. Wanneer de dode huidcellen worden verwijderd, verkleint de kans op vuilophoping in de poriën.


Verder worden ingegroeide haartjes voorkomen, kunnen crèmes beter worden opgenomen en kan de huid egaler bruinen.


Kortom: een win-win situatie 🤩


Waar moet ik op letten?

1. De scrub mag geen pijn doen

2. Je mag dit niet té veel doen

3. Breng na de scrub een hydraterende crème aan

5. Gebruik bij zware acné, overgevoelige huid, wondjes, verbrande huid, geïrriteerde huid of eczeem geen scrub

6. Wees lief voor jouw nieuwe huid onder de dode huidcellen en ga hier niet op staan schuren. Dit kan leiden tot wondjes, irritaties en infectiesHoe vaak moet ik scrubben?

- voor de droge tot normale huid 1x per week met een zeer fijne en kleine korrel

- voor de vettere huid 2x per week met een iets grovere korrel (let nog steeds op bij het gezicht dat deze niet té hard schuurt)Verschillende soorten

Vaak worden scrubs en peelings door elkaar gebruikt. Meestal bedoelt men met een scrub een product met korreltjes of iets gelijkaardig dat schuurt zoals een scrubhandschoen.


Een peeling daarentegen schuurt niet maar verwijderd de dode huidcellen door enzymen. Deze lossen als het ware de dode huidcellen op. Hier heb je zachte varianten en stevigere varianten in zoals bijvoorbeeld een chemische peeling. Deze laatste categorie wordt enkel gebruikt voor het gezicht.


Bekijk ook:

- Een droge huid? Doe de zelftest.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page