• Bellaza Simeone

Dagcrème vs. nachtcrème


Wat is nu exact het verschil tussen beiden? Kan je 1 crème voor elk tijdstip gebruiken? Lees er alles over in deze blog.

Wat doet een dagcrème?

De belangrijkste functie van een dagcrème is de bescherming en de hydratatie van de bovenste huidlagen. De crème zorgt er immers voor dat ons huideigen vocht in onze huid blijft en niet verdampt. Dagcrème beschermt onze huid tegen allerlei schadelijke invloeden waar we doorheen de dag aan worden blootgesteld zoals:

- uitlaatgassen

- zonlicht

- wind

- blauw licht

- ...


Deze factoren kunnen samen zorgen voor een vroegtijdige huidveroudering. Een dagcrème gaat dus een beschermende laag vormen tussen de huid en deze invloeden.Wat doet een nachtcrème?

Een nachtcrème is meestal iets zwaarder van structuur omdat hij enorm veel ingrediënten bevat die zich focussen op het herstel van onze huid terwijl we slapen. De opname van deze ingrediënten gebeurt langzamer in vergelijking met die van de dagcrème.


Dit herstel gebeurt automatisch door middel van celvernieuwing. Een nachtcrème gaat onze huid echter nog een extra duwtje in de rug geven om zoveel mogelijk schade te herstellen. Hierdoor krijg je minder snel rimpels en blijft jouw huid soepel.Conlusie:

Je kan dag- en nachtcrème door elkaar gebruiken maar dit is niet zo raadzaam wanneer je écht aan je huid wilt werken. De beiden crèmes hebben immers verschillende ingrediënten en functies die jouw huid in een optimale staat houden. Dit is een beetje zoals je ontbijt 's avonds eten.😉


Bekijk ook:

- Waarom een beautyroutine zo belangrijk is

- Een snellere ochtendroutine

Recente blogposts

Alles weergeven

ADRES

Egenhovenstraat 167

3060 Bertem

(gratis parking op straat)

MAAK EEN AFSPRAAK
 

Enkel op afspraak

 

Tel.: 0489 97 65 39

Mail: bellazasimeone@hotmail.com

Maak een afspraak online

OPENINGSUREN

maandag van 10 tot 19 uur

dinsdag gesloten

woensdag van 10 tot 19 uur

donderdag gesloten

vrijdag van 10 tot 18 uur 

zaterdag van 10 tot 17 uur

zondag gesloten

Wij zijn steeds gesloten op feestdagen

  • Facebook Bellaza Simeone
  • Instagram Bellaza Simeone

VOLG ONS

 

Copyright © 2021 ANAIS SIMEONE