top of page

Concealer geheimen

Bijgewerkt op: 14 feb. 2021

Concealer, de reddende engel in make-up land! Je kan hiermee namelijk meerdere dingen verbergen/verbeteren. Hoe en wat lees je in deze blog.😉
Wat is het?

Een product dat wordt gebruikt om; oneffenheden te verdoezelen, puistjes weg te werken, vlekjes te verbergen en donkere kringen te verstoppen. Dit product gebruik je énkel op de plaats waar het echt nodig is. Hierdoor krijg je een natuurlijk resultaat.Wat kan je ermee camoufleren?

- Donkere Kringen Onder De Ogen:

Dit kan te maken hebben met te weinig slaap of met erfelijkheid. Gelukkig kan je dit optisch weg werken door het gebruik van concealer. Gebruik echter alleen hetgene wat nodig is om dit te verstoppen, anders kan dit er heel onnatuurlijk uitzien.


- Puistjes

Je kan puistjes optisch weg werken zodat deze bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn wanneer er een foto genomen wordt. Let wel: in real life wordt de kleur van het puistje door make-up enkel egaal gemaakt, het structuurverschil daarintegen blijft aanwezig.


-Vlekjes

Net zoals donkere kringen onder de ogen kunnen ook vlekjes op iedere plaats van het gezicht weggewerkt worden. Ook hier geldt de regel om enkel de hoeveelheid concealer te gebruiken die je echt nodig hebt.


Wat kan je verbeteren?

- Lippen

Wanneer je donkere lippenstift aandoet, kan je deze laten "poppen" door een fijn lijntje concealer rond de contour van de lippen aan te brengen. Hierdoor ziet de omlijning van lippenstift er strak uit. Let op dat je deze goed vervaagd zodat het kleur overeenkomt met de rest van de huid en je geen melksnor creëert😉


- Wenkbrauwen

Net zoals bij de lippen kan je concealer rond de contouren van je wenkbrauwen aanbrengen voor een strakke wenkbrauw.


- Slanke neus

Breng op het gedeelte van je neus dat je smaller wilt maken een fijn lijntje concealer aan die je naar de zijkanten van je neus vervaagt. Hierdoor krijg je optisch een smallere neus.


- Oogschaduw basis

Gebruik concealer over heel jouw ooglid en breng hierna een primer in poedervorm voor de ogen aan. Hierna breng je de gewenste oogschaduw aan. Het resultaat? Jouw oogschaduw blijft langer op zijn plaats.


- Highlight

Gebruik concealer als een highlighter. Hierdoor ga je bepaalde zones in je gezicht naar voren laten komen. Bekende zones zijn: het hoogste punt onder jouw wenkbrauwen, de cupidoboog op je bovenste lippen en voor een enorm uitgeslapen look: de binnenste ooghoeken.Welke kleur?

- Groen

Dit kleur gebruikt men om roodheden te neutraliseren zoals couperose, puistjes, ...


- Paars

Deze kleur wordt gebruikt om een doffe huid (bv. rokershuid) op te frissen.


- Oranje

Voor de extreem donkere kringen (bijna zwart) onder de ogen te camoufleren.


- Roze

Is handig om blauwe kringen rond de ogen en om vermoeide ogen te verbergen.


- Geel

Wordt gebruikt om de huid te egaliseren.


De hierboven genoemde kleuren zijn een goede leidraad maar dit is ook heel afhankelijk van jouw huidkleur/-type.

Gebruik steeds een tint lichter dan je eigen huidskleur om de gewenste zones te camoufleren zoals bijvoorbeeld donkere kringen. Deze liggen iets dieper in het gezicht en door ze lichter te maken, worden ze optisch naar voren geschoven. Hierdoor worden ze minder zichtbaar.Hoe aanbrengen?

- Voorbereiding

Vergeet niet jouw dagcrème (en mogelijk serum + oogcrème) niet te smeren. Make-up ziet er namelijk beter uit op een verzorgde, schone en gehydrateerde huid.


- Foundation

Breng allereerst jouw vloeibare foundation (deze volgorde is moeilijk met een poeder foundation) aan op je gezicht. Hierdoor kan je jouw concealer niet "wegsmeren". Na de foundation kan het ook zijn dat oneffenheden al genoeg gecamoufleerd zijn en concealer dus niet meer nodig is.


- Concealer

Heb je toch concealer nodig? Breng hem aan en dep hem open met een penseel in plaats van open te smeren. Wanneer je de concealer open smeert, bestaat er een grote kans dat je product op plaatsen ophoopt waar het helemaal niet nodig is.


Bij puistjes is dit zeker het geval; stip deze in het midden aan en dep de concealer met een penseel naar buiten toe. Hierdoor gaat de kleur op in jouw huidskleur. Gebruik hiervoor niet jouw vingers aangezien je dan het kleur onmogelijk mooi geblend krijgt.


- Fixatie

Wanneer je klaar bent met de concealer is het belangrijk om deze meteen te fixeren met een transparant poeder. Dit voorkomt dat je concealer in de plooitjes gaat kruipen of ophopen op 1 plaats.
Bekijk ook:

- Lente make-up look

- Een snelle dagmake-up

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page