top of page

Beautyproducten ordenen als een pro

Bijgewerkt op: 12 sep. 2020

Je trekt op een dag jouw badkamerschuif open en je beseft dat er WOIII heeft plaatsgevonden. Tijd om die beautyproducten een waardige, vaste plaats te geven die ze verdienen!




Hoe begin je eraan?


1. Maak een verzameling van ALLE beautyproducten

Hierdoor merk je dat je best wel wat hebt en dat je waarschijnlijk ook niet alles meer kan bijhouden (ivm. de vervaldatum). Kortom deze rommelige verzameling geeft je al een beter overzicht.



2. Maak verdelingen

Rangschik jouw beautyproducten per thema. Degene die ik fijn vind om aan te houden zijn:


Hierin kan je echter zo uitgebreid gaan als je zelf wilt.



3.Maak onderverdelingen

Nadat ik de grote verdelingen heb gemaakt ga ik nu hierin onderverdelingen maken; oogpotlood bij oogpotlood, haarmasker bij haarmasker, ...



4. Wees geen horder

Bekijk jouw onderverdelingen met een kritisch oog en gooi (of geef) weg wat je niet gebruikt (bv. een miskoop). Ga ook na over de producten nog binnen de houdbaarheidsdatum zijn.

Meer hierover weten? Lees dit artikel "Producten en hun houdbaarheidsdatum".

Heb je toch meer een horder schuilen in jezelf dan je dacht? Doe dit klusje samen met iemand, dit is nog leuk ook:)



5. Terug opbergen

De laatste stap houdt in dat je eindelijk jouw beautyproducten kan beginnen opbergen. Dit kan je met allerlei bakjes en beautyorganisers doen maar eveneens met materialen die je al reeds in huis hebt. Alle doosjes, bakjes, ... kunnen geschikt zijn hiervoor.


Persoonlijk vind ik doorzichtige bakjes het gemakkelijkste aangezien je hiervoor niet weer heel je beautyschuif moet overhoop gooien om het juiste bakje te vinden. Indien je dit niet in huis hebt, kan je de inhoud natuurlijk ook altijd op de doos schrijven.




Bekijk ook:

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page